Over Ingenieursburo Prompt

Ingenieursburo Prompt is opgericht in 1989 door Jos Meijer.  Na zijn opleiding aan de HTS was het plan software te gaan ontwikkelen voor de scheepvaart. Het logo van Ingenieursburo Prompt verwijst hier naar.

De lokale bakker, Bakkerij Overzet, was lid van de inkoop vereniging FRIBAKO (Friese Bakkers Organisatie). De FRIBAKO  wilde graag voor zijn leden een programma waarmee orders tot baklijsten kon worden gemaakt. Om vervolgens aan het eind van de week automatisch de te facturen printen. Jos Meijer werkte tijdens zijn studie bij bakkerij Overzet. Het programma FRIBAK was geboren. In 1994 is Sieds Tuininga na zijn opleiding aan de HTS in dienst getreden. Sinds 2004 is hij mede eigenaar van Ingenieursburo prompt en voert samen met Jos Meijer de directie.

In onze lange geschiedenis zijn er vele producten gemaakt voor de bakkerij, dit in tegenstelling tot die voor de scheepvaart. Een afreken systeem voor de jachthaven komt hierbij het dichtst in de buurt. Op dit moment bestaat het team van Ingenieursburo Prompt uit 4 mensen.

  • Jos Meijer,  Ontwikkelaar Machine en Project automatisering 
  • Sieds Tuininga, FRITEC bakkerij Software en FRICOM telefonie en communicatie diensten 
  • Sjouke Feenstra,  Ontwikkelaar FRITEC Bakkerij software 
  • Klaas Wispelwei ,  service engineer en 1e lijn servicedesk 

Met meer dan 25 jaar ervaring in de bakkerij kunnen wij alles voor u automatiseren. Van kassa tot kneder. (Behalve de boekhouding)

 

 

Het Logo van Ingenieursburo Prompt

Het logo van Ingenieursburo Prompt stelt de pROMPt van een  schip voor. De P en de T vallen buiten de romp van het schip. Prompt is een Engels woord en staat voor aanwijzen. In de begin jaren van de PC hebben veel mensen naar de DOS Prompt gestaard. Hij bestaat nog steeds, de knipperende aanwijzer, waar je begint te typen. En ja we zijn afgestudeerde Ingenieurs en vormen samen een buro of bureau, wat u wilt.

 

Wat kunt u van Ingenieursburo Prompt verwachten?

Wij zijn een klein innovatief bedrijf en hebben geen ambitie te groeien in het aantal medewerkers. We hebben wel ambitie om ons product aanbod voor u nog completer te maken. Wij willen automatiseren. Dat houdt in dat de kennis van uw proces in onze software wordt vastgelegd en dat het proces daarna automatisch gaat zoals u dat wilt. Sneller, foutloos en constant. Onze producten moeten goed zijn. En na de implementatie van een softwaremodule moet het voor u niet nodig zijn regelmatig de helpdesk te bellen. En heeft u ons wel nodig dan staan wij tijdens kantoor uren voor u klaar. Daarnaast zijn wij 24/7 beschikbaar voor calamiteiten. 

 

Waar komt onze producten tegen?

Voor de FRITEC Bakkerij software richten we ons met name op Nederland. Gezien de cultuur en taal is België voor Ingenieursburo Prompt ook geen probleem. Met betrekking tot de proces en machine automatisering is Ingenieursburo Prompt niet aan taal en landgrenzen gebonden. Klik op onderstaande link en vindt u collega in de buurt. Vraag aan hem of wij een geschikte partner voor u kunnen zijn.